Julmat & Recept

Vad vill du ha för julmat på julbordet i år?

Julmaten är förstås en stor del av julfirandet. Har du tänkt på vad för slags julmat du helst vill ha på julbordet i år? Klassiker som julskinka, köttbullar, lutfisk, sill och risgrynsgröt i alla ära, men tänk på att lite nya recept och inslag ofta är uppskattat! Läs och inspireras gärna till att ha både klassiska julrecept blandat med ny spännande julmat på julbordet i år. Glöm inte att lära dig lite mer om julmatens historia.

Julmat

Här finns recept på såväl traditionella rätter som mer modern julmat. Även en hel del vegetarisk julmat. Sök och inspireras av både klassisker och nykomlingar på julbordet. Visste du förresten att julmatens historia sträcker sig ända till vikingatiden? Har du provat julmat från något av dessa recept? Glöm inte att ge betyg och lämna en kommentar!
Simple Feast

Julbloggare:

Jultomten
Jultomten
Julmat & Recept

Julbak, julgodis och julens drycker

Julbaket, julgodiset och juldrycken ska vi inte heller glömma. Julförberedelserna brukar börja med julbak och tillverkning av julgodis, som dessutom är en uppskattad julklapp. Juldryckerna passar inte bara i jul utan hela hösten och vintern. Här finns noga utvalda recept och julens allra godaste smaker samlade.

Julbord eller julmiddag på stan

Julmaten finns i många varianter i hela landet, så varför inte besöka några av alla fantastiska dignande julbord som står uppdukade i restaurangerna i november och december. Kanske kombinerat med underhållning eller aktiviteter? Besök www.juligen.se/julbord eller www.julbordsguiden.se för en komplett julbordsguide.