Laxrullar med ruccola och ädelost
Laxrullar med ädelost passar bra till julbuffén eller glöggminglet.
Portioner/mängd: 10–12 stycken
Ingredienser
- 200 gram rökt lax (i skivor)
- 100 gram ädelost (gärna gorgonzola)
- 1 deciliter Crème Fraiche (Går även bra med lätt Crème Fraiche)
- En näve ruccola
- svartpeppar (nymald)
Gör så här
-
1
Bred ut laxen på smörpapper eller plastfilm.
-
2
Mosa ost och crème fraiche. Bred ut krämen på laxen. Krydda med svartpeppar.
-
3
Lägg ut ett lager ruccola över ostkrämen. Rulla med hjälp av smörpapperet ihop laxen till en rulle. Låt gärna rullen ligga kallt en stund i kyl (eller frys) för att stelna. Då blir den lättare att dela i bitar. Servera gärna på salladsblad, som på bilden.