Lyxig strömmingslåda med skaldjur
En lyxig gratäng med fisk och skaldjur. Strömming, scampi och ansjovis är aldrig fel i jultider.
Portioner/mängd: 6 portioner
Ingredienser
- 1 kilo strömmingsfilé
- En klick Svenskt smör
- 6–8 st ansjovisfiléer
- 200 gram scampi- eller kräftstjärtar (tinade)
- 1 deciliter Crème Fraiche
- 1 deciliter matlagningsgrädde
- 2 matskedar ströbröd
- salt och peppar
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200° . Smörj en ugnsfast form.
-
2
Salta och peppra strömmingen på köttsidan. Klipp bort fenorna. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt och trava dem i formen.
-
3
Fördela crème fraiche och ansjovisen ovanpå och skaldjuren runt omkring.
-
4
Strö ströbröd över alltsammans och häll på grädden. Grädda i 20 minuter. Servera ljummen eller varm.