Grönkålsfylld chevrepaj
En härlig paj med chevreost och grönkål.
Portioner/mängd: 6–8 portioner
Ingredienser
- 3 deciliter vetemjöl
- 125 gram Norrmejerier smör i kuber (kallt)
- 2 matskedar kallt vatten
- 500 gram fryst grönkål (tinad)
- 3 st ägg
- 2 deciliter mellangrädde
- 1 deciliter Crème Fraiche
- 5 skivor chevreost
- 1 tesked salt
- peppar (nymald)
Gör så här
-
1
Kör vetemjöl och smör i en matberedare till en smulig deg.
-
2
Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i ca 30 min.
-
3
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
-
4
Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
-
5
Låt grönkålen rinna av i durkslag.
-
6
Vispa ihop ägg, grädde och Crème Fraiche.
-
7
Blanda i grönkålen och smaka av med salt och peppar.
-
8
Häll fyllningen i pajskalet och toppa med ost.
-
9
Grädda mitt i ugnen 30-35 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg.