Sillsallad
Sillsalladen är en klassiker på julbordet.
Tillagningstid: 3h 30min
Ingredienser
- 4 st urvattnade saltsillfiléer
- 5 deciliter inlagda rödbetor (tärnade)
- 1 deciliter saltgurka (tärnad)
- 2 st kokta potatisar (tärnade)
- 2 deciliter äpplen (tärnade)
- 1 deciliter rödlök (finhackad)
- 1–1,5 matsked färsk pepparrot (riven)
- 1 deciliter vispgrädde (hårt vispad)
- 3 st hårdkokta ägg (till garnering)
Gör så här
-
1
Skär sillen i små tärningar.
-
2
Blanda samman alla ingredienser utom grädden. Låt stå kallt ett par timmar.
-
3
Tillsätt grädden. Packa blandningen i en skål. Ställ den kallt minst 1 tim innan servering.
-
4
Stjälp upp sillsalladen på ett fat och garnera med äggklyftor.
1 deciliter finhackad (finhackad)?
Ber om ursäkt, rödlök skulle det stå! God jul.