Rödbetssallad (Mager)
En magrare variant på rödbetssallad.
Ingredienser
- 500 gram färska rödbetor
- vatten
- 1 st liten lök
- 4 matskedar citronsaft (färskpressad)
- 2 matskedar olja
- 2 matskedar vatten
- 2 matskedar ljus sirap
- 1 tesked salt
- 4 matskedar pepparrot (riven)
Gör så här
-
1
Koka rödbetorna i vatten. Skala dem och och riv eller tärna dem fint.
-
2
Skala och tärna löken. Blanda lök och rödbetor.
-
3
Rör samman citronsaft, olja, vatten, sirap, salt och pepparrot till marinaden och häll denna över rödbetorna. Ställ kallt över natten. Hållbar i kylskåp i minst 1 vecka.
Tips
Du kan även blanda i ett lite Lätt Crème Fraiche om du önskar en ”gräddigare” sallad.