Gubbröra (den ultimata)

Recept baserat på Per Mobergs klassiska och hyllade gubbröra. Passar utmärkt som tillbehör på julbordet och på hårt bröd, julvört eller kavring.
Ingredienser
- 125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original)
- 4 st hårdkokta ägg
- 1 st rödlök
- 0,5 deciliter Créme Fraiche
- ca 0,5 deciliter dill (hackad)
- ca 0,5 deciliter gräslök (hackad)
- vitpeppar och ev. lite salt
- Några dillkvistar och gräslöksstrån
Gör så här
-
1
Koka äggen i ca 7-8 minuter och kyl ner. Hacka äggen eller dela först på längden och sen på tvären med äggdelare. Hacka rödlök ganska fint och skär ansjovisen i mindre bitar eller hacka den också.
-
2
Lägg allt i en bunke och blanda ner hackad dill och gräslök samt Crème Fraiche. Smaka av med vitpeppar och lite anjovisspad om det behövs mer sälta. Man kan även byta ut lite av Crème Fraichen mot majonnäs.
Tips
Servera som tillbehör eller på en skiva knäckebröd eller julvört. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån. Du kan även servera ett salladsblad och en klick gubbröra på eller halvera cocktailtomater och toppa smörgåsarna med.
Godaste gubbröran som finns!
den är enkel att göra, så var den så god med
Julen är över… sedan många månader, men detta är lika gott året runt!
Avrunnen ansjovis eller en 125 grams burk?
125 grams burk 😊
Absolut den godaste gubbröran, får högsta betyg. God Jul 🤶 🎅
Supergod, bästa betyget 👌
Förvirrande recept om man tittar på bilden är det ju helt klart potatis i röran men inte i receptet.?????
Hej Robert! Vi hade ingen potatis i receptet på bilden.
WOW, i sjunde himlen👊🙏🥰
Mycket god klassiker!
Det är felskrivet i receptet på huvudsidan. Det skall vara 0,5 deciliter inte 5. 5 deciliter är en halv liter.
Superbra