Laxtartar med koriander och rom på knäckebröd
En lite annorlunda julrätt med lax och koriander.
Portioner/mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 bit lax (rimmad eller gravad, ca 200 gram)
- 2 teskedar korianderfrö
- ½ gurka
- 4 st salladslökar
- skal och saft av ½ lime (finrivet)
- 4 matskedar Crème Fraiche
- 4 matskedar forell- eller laxrom
- 8 bitar tunt knäckebröd
- koriander (färsk)
- limeklyftor
- salt och peppar
Gör så här
-
1
Skär laxen i små tärningar.
-
2
Stöt korianderfrö grovt i en mortel.
-
3
Skala och skär gurkan i små tärningar.
-
4
Skär löken i tunna ringar.
-
5
Blanda lax, gurka, lök med finrivet skal och saft av lime samt crème fraiche och korianderfrö. Smaka av med salt och peppar.
-
6
Lägg en klick laxtartar på knäckebröd, toppa med rom och dekorera med färsk koriander och limeklyftor.