Trolltyg i Tomteskogen

Från Trolltyg i Tomteskogen (Rabén & Sjögren)

Nostalgi i juletider. Många minns säkert den tecknade filmen Trolltyg i Tomteskogen, baserad på boken ”Tomtar” (Gnomes) skriven av holländarna Wil Huygen (text) och Rien Poortvliet (bild). Filmen visades i Sveriges Television på 1980-talet och är en av de mest efterfrågade repriserna någonsin!

Handling: Tomten Tor, 101 år, ska gifta sig. Tors utvalda är den söta blondinen Lisa som snart ska komma med sina föräldrar och farbror Kostja. Han har färdats ända från Sibirien för att få vara med vid detta festliga tillfälle.

Tomteskogen befolkas inte bara av tomtar, här bor också en del troll som i alla tider varit tomtarnas fiender. Det som trollen framför allt retar sig på är att tomtarna släpper ut de djur som trollen lyckats fånga. ”Tomtarna måste bort – skogen är för liten för både tomtar och troll”, säger trollen. På Tors och Lisas bröllopsdag sätter de stora starka trollen sin elaka plan i verket, men störst är inte alltid starkast.

Regissör: Jack Zander

Medverkande (svenska röster): Kjell Bergqvist, Fillie Lyckow, Anders Beckman, Ragna Nyblom m.fl.

Här kan du se Trolltyg i Tomteskogen!

Mer julkul

1 Kommentarer

  1. svante skriver:

    b ra film

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Julbak, julgodis och julens drycker

Julbaket, julgodiset och juldrycken ska vi inte heller glömma. Julförberedelserna brukar börja med julbak och tillverkning av julgodis, som dessutom är en uppskattad julklapp. Juldryckerna passar inte bara i jul utan hela hösten och vintern. Här finns noga utvalda recept och julens allra godaste smaker samlade.