Saffransblomkål med pinjenötter och russin
Romanesco är en hybrid mellan broccoli och blomkål. Färgen är ljusgrön och smaken är mild. Romanescon är dessutom vacker rå eller lättkokt till garnering. Ät som vegetarisk rätt eller blanda i lite skinka.
Portioner/mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 st blomkålshuvud
- ½ huvud romanesco eller broccoli
- 0,5 gram saffran
- 2 st gula lökar
- 1 matsked Svenskt smör
- 0,5 deciliter pinjenötter
- 2 deciliter Crème Fraiche
- 1 matsked ljusa russin
- salt och peppar
Gör så här
-
1
Dela blomkål och romanesco i små buketter. Koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 minuter.
-
2
Stöt saffran med salt i en mortel. Skiva löken tunt och fräs i lite smör i en stekpanna. Tillsätt pinjenötter och låt dem få lite färg.
-
3
Blanda i crème fraiche och saffran. Vänd ner russin, blomkål och romanesco, smaka av med salt och peppar.