Saffranssoppa med halstrade skaldjur
Bjud på en värmande julsoppa med lyxiga tillbehör. Om du serverar utan skaldjur så blir soppan vegetarisk.
Portioner/mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 1 st gul lök
- ½ kilo morötter
- 2 matskedar Norrmejerier Smör
- 0,5 gram saffran
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1 burk krossade tomater
- 8 deciliter vatten
- 2 deciliter Lätt Crème Fraiche Mexican-Chili
- 4 st pilgrimsmusslor
- 4 st stora räkor
- salt
- peppar (nymalen)
Gör så här
-
1
Skala och hacka löken. Skala morötter och skär dem i bitar.
-
2
Stek löken i Norrmejerier Smör utan att den tar färg. Smula i saffran och buljong. Lägg i tomat och morötter och häll över vattnet. Låt puttra i ca 35 min eller tills morötterna är mjuka.
-
3
Häll i creme fraiche och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar.
-
4
Stek pilgrimsmusslor och räkor i lite Norrmejerier Smör i en het panna ca 30 sekunder på varje sida. Trä upp dem på spett och servera till den heta soppan.