Risgrynspudding

Risgrynspudding

Risgrynspudding framkallar barndomsminnen hos många. Denna risgrynspudding är underbart god! Perfekt att laga om du har överbliven risgrynsgröt. Servera gärna med t.ex. körsbärskompott, saftsås, hallonsylt, salmbärssylt eller blåbärssylt och en klick grädde! Oftast har risgrynspudding serverats med saftsås.

Gör gärna risgrynspuddingen på vårt tomtegrötsrecept.

Portioner/mängd: 1 medelstor form
Tillagningstid: 30min

Ingredienser

  • 4 portioner risgrynsgröt enligt recept
  • 3 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk socker (kan uteslutas)
  • 0,75 dl russin
  • ca 10 droppar bittermandelolja (kan uteslutas)

Gör så här

  • 1

    Koka gröten enligt ovan recept. Om du har kall gröt från kylen som stelnat lite kan du behöva tillsätta någon deciliter mjölk och värma den något för att sedan enklare kunna blanda ner äggblandningen. Låt gröten svalna något.

  • 2

    Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Blanda mjölk, ägg, bittermandelolja, russin och socker.

  • 3

    Häll äggblandningen i gröten och blanda.

  • 4

    Smörj en form med smör och häll i grötblandningen.

  • 5

    Grädda i ugnen (200 grader över- och undervärme) i ca 20 minuter. Låt gärna stå minst 30 minuter innan servering.

    Risgrynspudding

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stor & Liten