Risgrynspudding

Risgrynspudding framkallar barndomsminnen hos många. Denna risgrynspudding är underbart god! Perfekt att laga om du har överbliven risgrynsgröt. Servera gärna med t.ex. körsbärskompott, saftsås, hallonsylt, salmbärssylt eller blåbärssylt och en klick grädde! Oftast har risgrynspudding serverats med saftsås.
Gör gärna risgrynspuddingen på vårt tomtegrötsrecept.
Ingredienser
- 4 portioner risgrynsgröt enligt recept
- 3 st ägg
- 1 dl mjölk
- 2 msk socker (kan uteslutas)
- 0,75 dl russin
- ca 10 droppar bittermandelolja (kan uteslutas)
Gör så här
-
1
Koka gröten enligt ovan recept. Om du har kall gröt från kylen som stelnat lite kan du behöva tillsätta någon deciliter mjölk och värma den något för att sedan enklare kunna blanda ner äggblandningen. Låt gröten svalna något.
-
2
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Blanda mjölk, ägg, bittermandelolja, russin och socker.
-
3
Häll äggblandningen i gröten och blanda.
-
4
Smörj en form med smör och häll i grötblandningen.
-
5
Grädda i ugnen (200 grader över- och undervärme) i ca 20 minuter. Låt gärna stå minst 30 minuter innan servering.
Ett tips! Något som är jättegott till risgrynspuddingen är vispad grädde med hjortronsylt. Blanda sylten i grädden när den är färdigvispad. Det går ju bra med annan sylt också. En skinkmacka med senap till så är lunchen klar
Jättebra grundrecept så att man kan krydda eller lägga till själv.
Jättegod!
Jag tog mald mandel i stället för bittermandel.
Min mor gjorde detta till oss på 60-talet det väckte fina minnen till liv.
Så god och ett lätt recept att följa. Många minnen kom.
Fantastiskt god! Min nya favorit.
Ja ,riskaka är underbar och lett, men jag har fixat allt samma ingrediens bara utan mjölk.
Perfekt! Bittermandel gör ”susen”! Så gott!
Är det inte lite för många droppar bittermandelolja
Det är lite av en smaksak. I andra recept har vi sett 2 eller 5 droppar, men även 0,5 tsk. Eventuellt kan man prova med runt 5 droppar och smaka av lite.