Julpaj på skinka och Västerbottensost
Är inte julskinkan klar ännu blir det lika gott med kokt eller rökt skinka i pajen. Västerbottensosten däremot, får du inte byta ut!
Portioner/mängd: 4–6 portioner
Ingredienser
- 2 deciliter vetemjöl
- 1 deciliter grahamsmjöl
- 115 gram Svenskt smör
- 2 matskedar Crème Fraiche
- 1 tesked salt
- 2 st ägg
- 2,5 deciliter mellangrädde
- 100 gram Västerbottensost (riven)
- 200 gram skinka (i strimlor)
- 1 st rödlök (skivad)
- 1 kryddmått salt
- 1 kryddmått peppar
Gör så här
-
1
Kör alla ingredienser till degen i en matberedare.
-
2
Tumma ut den i pajform ca 25 cm i diameter.
-
3
Vispa ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt salt och peppar. Rör ned skinka och lök.
-
4
Grädda i 200° i 30-40 minuter, eller tills pajen stelnat. Servera den varm eller ljummen.