Lingonparfait på pepparkaksbotten

Lingonparfait på pepparkaksbotten

En riktigt julig dessert med lingon och pepparkakor.

Portioner/mängd: 6 portioner

Ingredienser

  • 4 st äggulor
  • 1 deciliter strösocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 deciliter rårörda lingon
  • 1 näve lingon (frysta)
  • 3 deciliter vispgrädde
  • Ca 15 st pepparkakor
  • 25 gram Norrmejerier Smör
  • citronmeliss

Gör så här

  • 1

    Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en halv näve lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll i smeten. Ställ formen i frysen ca 1 tim.

  • 2

    Mixa pepparkakor och smör.

  • 3

    Ta ut parfaiten och lägg ett lager pepparkakssmul överst på parfaiten. Låt sedan frysa ca 3-4 tim.

  • 4

    Skölj formen under rinnande vatten så att parfaiten släpper och stjälp upp den på ett fat.
    Garnera med lingon och citronmeliss.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

E-postadressen publiceras inte.

Stor & Liten