Lingonparfait på pepparkaksbotten
En riktigt julig dessert med lingon och pepparkakor.
Portioner/mängd: 6 portioner
Ingredienser
- 4 st äggulor
- 1 deciliter strösocker
- 1 tesked vaniljsocker
- 1 deciliter rårörda lingon
- 1 näve lingon (frysta)
- 3 deciliter vispgrädde
- Ca 15 st pepparkakor
- 25 gram Norrmejerier Smör
- citronmeliss
Gör så här
-
1
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en halv näve lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll i smeten. Ställ formen i frysen ca 1 tim.
-
2
Mixa pepparkakor och smör.
-
3
Ta ut parfaiten och lägg ett lager pepparkakssmul överst på parfaiten. Låt sedan frysa ca 3-4 tim.
-
4
Skölj formen under rinnande vatten så att parfaiten släpper och stjälp upp den på ett fat.
Garnera med lingon och citronmeliss.