Timjankryddade köttbullar
Köttbullar kryddade med timjan.
Portioner/mängd: 5–6 portioner
Ingredienser
- 500 gram nötfärs
- 3 matskedar ströbröd
- 2–3 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter röd lök (finhackad)
- 1 st stort ägg
- 2 teskedar salt
- 1 kryddmått svartpeppar (grovmald)
- 1 kryddmått kryddpeppar (mald)
- 1–1,5 tesked timjan
- 2 matskedar Svenskt smör
Gör så här
-
1
Lägg ströbrödet i en bunke. Häll grädden över. Låt stå ca 10 min.
-
2
Tillsätt färsen och de övriga ingredienserna. Blanda väl.
-
3
Forma färsen till små jämna bullar. Lägg dem på vattensköljt skärbräde.
-
4
Låt smöret bli ljusbrunt i stekpannan. Lägg i köttbullarna i omgångar. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Sänk värmen och efterstek dem 3-5 min.