Traditionell Julsill

Traditionell Julsill

Recept på klassisk inlagd sill.

Portioner/mängd: Ca 6 portioner

Ingredienser

  • 2 st salta sillar
  • 1–2 röda lökar
  • 1 st morot
  • 2–3 lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 liten bit pepparrot
  • 1 deciliter ättikssprit (12 %)
  • 2 deciliter vatten
  • 1,5 deciliter strösocker
  • 2 matskedar gula senapsfrön

Gör så här

  • 1

    Rensa sillen noga. Lägg den i blöt i rikligt med kallt vatten i ca 12 timmar. Byt vatten efter några timmar.

  • 2

    Blanda samtliga ingredienser till lagen och koka upp. Ställ för att kallna. Skala lök, morot och pepparrot. Skär i tunna skivor.

  • 3

    Ta upp sillen och torka av den. Skär den 2-3 cm breda bitar. Varva sillen med grönsakerna och kryddorna i en snygg burk. Häll på lagen. Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn innan den äts

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *