Apelsinsallad
En apelsinsallad är ett fräscht alternativ bland julens efterrätter.
Portioner/mängd: 4 st
Ingredienser
- 4–6 st apelsiner (kärnfria)
- 1 deciliter Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
- 0,5 deciliter vatten
- 1 tesked vaniljsocker
- 0,5 tesked kanel (mald)
- 50 gram valnötter
- lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
-
1
Tvätta den ena apelsinen noga. Skär bort det gula skalet och strimla det. Ta därefter bort det vita skalet på apelsinen och skala resten av apelsinerna. Skär bort den vita hinnan på apelsinerna. Skiva apelsinerna eller skär loss klyftorna från det vita skalet.
-
2
Lägg upp på assietter eller ett större fat.
-
3
Hacka valnötterna grovt och strö över apelsinerna.
-
4
Blanda sirap, vatten, vaniljsocker och kanel i en kastrull och koka upp. Häll lagen över apelsinerna.