Getost- och rödbetsterrine
Getostterinen får en härlig smakbrytning av rödbetor. Den passar bra som vegetariskt alternativ eller till rökt fårfiol.
Ingredienser
- 4 st rödbetor
- 300 gram chevreost
- 3 st gelatinblad
- 1 deciliter vispgrädde
- 2 matskedar rödbetsspad
Gör så här
-
1
Koka rödbetorna mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär i tärningar.
-
2
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädden och ta från värmen. Ta upp gelatinet ur vattnet och blanda ner i grädden under omrörning.
-
3
Ta bort den vita kanten från osten och mixa osten. Tillsätt rödbetsspad och den varma grädden i en stråle. Mixa till en slät massa.
-
4
Klä en liten form med plastfilm och häll i ostblandningen. Lägg i rödbetstärningar och tryck ner dem lite i formen.
Låt stå och stelna i kyl i minst 4 tim. -
5
Stjälp upp formen och ta bort plastfilmen. Skär i skivor med en kniv som doppats i varmt vatten. Garnera gärna med mangoldskott och timjan.
Låter väldigt gott!
Ska absolut pröva!