Snabbgjord julpastej
Julpastejen håller sig ca 4 dagar. Garnera gärna pastejen med inlagda gurkor och en färsk örtkrydda.
Ingredienser
- 400 gram kycklinglever (färsk eller fryst )
- 1 st liten gul lök
- 2 matskedar Svenskt smör
- 4 st ansjovisfiléer
- 0,5 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar
- 2 kryddmått mejram
- 2 matskedar portvin eller konjak
- 1–1,5 deciliter vispgrädde
Gör så här
-
1
Skär kycklinglevern i bitar. Finhacka löken.
-
2
Stek levern i smör 3-5 min, den ska vara rosa inuti. Tillsätt löken mot slutet.
-
3
Lägg lever, lök, ansjovisfiléer, kryddor och portvin i en matberedare. Kör en minut. Späd med grädde i en fin stråle medan maskinen går. Pastejen blir då fluffig som en mousse.
-
4
Fyll en skål med pastej. Låt stå kallt ett par timmar innan serveringen.