Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost
En härlig sallad till som passar utmärkt till det alternativa julbordet.
Portioner/mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 4 deciliter bulgur
- 0,5 gram saffran
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 0,5 decliter pumpakärnor
- ½ granatäpple
- 150 gram fetaost
- 1 deciliter Crème Fraiche
- 1 näve ruccola
Gör så här
-
1
Koka bulgur i saffran och grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen.
-
2
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Dela granatäpplet och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna.
-
3
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med creme fraiche.
-
4
Lägg upp ruccola, saffransbulgur och strö över pumpafrön och granatäpplekärnor. Servera med fetaostmousse.