Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost

Saffranskokt bulgur med granatäpplen och fetaost

En härlig sallad till som passar utmärkt till det alternativa julbordet.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 deciliter bulgur
  • 0,5 gram saffran
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 decliter pumpakärnor
  • ½ granatäpple
  • 150 gram fetaost
  • 1 deciliter Crème Fraiche
  • 1 näve ruccola

Gör så här

  • 1

    Koka bulgur i saffran och grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen.

  • 2

    Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Dela granatäpplet och bryt det i mindre bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna.

  • 3

    Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med creme fraiche.

  • 4

    Lägg upp ruccola, saffransbulgur och strö över pumpafrön och granatäpplekärnor. Servera med fetaostmousse.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

E-postadressen publiceras inte.