Husets julpaté
En mycket smakrik paté som innehåller kycklinglever, bacon, anjovis och nötfärs.
Portioner/mängd: Till 1 paté
Ingredienser
- 200 gram kycklinglever
- 150 gram bacon
- 1 gul lök (medelstor)
- 5 st ansjovisfiléer
- 400 gram nötfärs
- 2 st ägg
- 2 matskedar potatismjöl
- 1 deciliter vispgrädde
- 2 deciliter gräddfil
- 1 tesked salt
- ½ tesked svartpeppar (grovmald)
- 1 kryddmått kryddpeppar
- 1 tesked mejram
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 150º. Skär kycklinglevern i små bitar. Strimla bacon. Hacka löken.
-
2
Finfördela bacon och lök i en matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna utom kycklinglevern. Kör tills allt är väl blandat. Vänd ner kycklinglevern.
-
3
Bred ut smeten i en smord avlång form, 1 1/2 liter. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 tim. Låt patén kallna i formen.
Tips
Servera färsk eller inlagd gurka till.