Husets julpaté

Husets julpaté

En mycket smakrik paté som innehåller kycklinglever, bacon, anjovis och nötfärs.

Portioner/mängd: Till 1 paté

Ingredienser

  • 200 gram kycklinglever
  • 150 gram bacon
  • 1 gul lök (medelstor)
  • 5 st ansjovisfiléer
  • 400 gram nötfärs
  • 2 st ägg
  • 2 matskedar potatismjöl
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 2 deciliter gräddfil
  • 1 tesked salt
  • ½ tesked svartpeppar (grovmald)
  • 1 kryddmått kryddpeppar
  • 1 tesked mejram

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 150º. Skär kycklinglevern i små bitar. Strimla bacon. Hacka löken.

  • 2

    Finfördela bacon och lök i en matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna utom kycklinglevern. Kör tills allt är väl blandat. Vänd ner kycklinglevern.

  • 3

    Bred ut smeten i en smord avlång form, 1 1/2 liter. Täck formen med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 tim. Låt patén kallna i formen.

Tips

Servera färsk eller inlagd gurka till.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *