Saffranspannacotta med pepparkakssmul
En fantastiskt god Italiensk gräddpudding som blir lite smalare med en lättare grädde.
Portioner/mängd: 5–6
Ingredienser
- 1 st vaniljstång
- 5 deciliter mellangrädde
- 1 gram saffran
- 0,5 deciliter strösocker
- 2 st gelatinblad
- 1 deciliter pepparkakor (krossade)
Gör så här
-
1
Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter.
-
2
Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden.
-
3
Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. Dekorera med pepparkakssmul.
- 4