Vegetarisk Frestelse
En vegetarisk variant av Janssons frestelse!
Portioner/mängd: 4–6 portioner
Ingredienser
- 4 st potatisar
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
- 2 st gula lökar
- 10 st svarta oliver (urkärnade)
- 6 st soltorkade tomater i olja
- 1 matsked kapris
- 2 matskedar Svenskt smör
- 0,5 deciliter ströbröd
- 1 tesked muskotnöt (riven)
- 2,5 deciliter matlagningsgrädde
- salt och peppar
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form.
-
2
Skala och skär potatis, palsternacka och morot i stavar. Skär löken i halvor och sedan i skivor. Hacka oliverna grovt. Skär tomaterna i strimlor.
-
3
Lägg ett lager av rotfrukter och lök i formen. Strö över hälften av oliverna, tomaterna och kaprisen. Upprepa en gång till och avsluta med ett rotfruktslager.
-
4
Blanda grädde med salt och peppar och häll över frestelsen.
-
5
Strö över ströbröd och lägg klickar av smör på. Grädda i ugn ca 40 min.