Mocha-mousse (Kaffe-mousse)

Mocha-mousse (Kaffe-mousse)

Ett fluffigt mocha-mousse med smak av kaffe och choklad! Moussen passar bra som efterrätt året runt. Tänk på att kaffe- och gelatinblandningen ska vara rumstempererad innan du blandar den med grädden. Det fungerar med vanligt kaffe eller snabbkaffe.

Portioner/mängd: 5-7
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid: 45min

Ingredienser

  • 2 msk vatten (kallt)
  • 2 tsk gelatinpulver (eller 2 st. gelatinblad)
  • 1,2 dl kaffe
  • 3,6 dl (3 dl + 4 msk) vispgrädde
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här

  • 1

    Börja med att lägga en skål och visp i kylen. Det bidrar till att grädden får fin konsistens.

  • 2

    GELATINPULVER: Blanda gelatinet med det kalla vattnet (2 msk) och rör tills det löst sig.

    GELATINBLAD: Lägg bladen i blöt i 5 minuter. Ta upp och lägg i en skål.

  • 3

    Häll i det heta kaffet och rör tills gelatinet har löst sig helt. Ställ åt sidan och låt svalna.

    Kaffe och gelatin

  • 4

    Vispa grädden i medelhastighet tills den börjar tjockna något. Blanda i florsocker, kakao och vaniljextrakt.

    Grädde, kakao och florsocker blandas.

  • 5

    Tillsätt försiktigt kaffe/gelatinblandningen (rumstempererad) och vispa/rör tills mjuka toppar formas. Alltså toppar som lätt faller ihop. Blanda inte för länge eftersom blandningen stelnar i kylen.

    Kaffe- gelatinblandning hälls i grädden.

    Grädde, kaffe och gelatinblandningen.

     

  • 6

    Häll upp i fina glas och ställ i kylen i minst 45 minuter.

     

  • 7

    Garnera med grädde och/eller kaffebönor, riven choklad eller chokladdragerade kaffebönor.

    Mocha-mousse

    Mocha-mousse

     

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *