Grönkålspaj

Grönkålspaj

En härlig grönkålspaj med Västerbottenost.

Portioner/mängd: 4 portioner

Ingredienser

  • 3 deciliter ljust siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 2–3 matskedar kallt vatten
  • 500 gram fryst grönkål
  • 2,5 deciliter matlagningsgrädde
  • 3 st ägg
  • 2 deciliter Västerbottensost (riven)
  • 1 tesked salt
  • 2 kryddmått svartpeppar (nymald)
  • 1 kryddmått muskot (riven)

Gör så här

  • 1

    Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylskåp minst 30 min.

  • 2

    Tina grönkålen. Sätt ugnen på 225°.

  • 3

    Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.

  • 4

    Vispa samman grönkål, grädde, ägg, 1 dl ost, salt, peppar och muskot.

  • 5

    Fyll pajskalet och strö över resterande ost och grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

3 Kommentarer

  1. Annika skriver:

    Halloj…
    Fryst eller färsk grönkål fungerar ? Förvälla innan såklart.
    Ha de

    1. jultomten skriver:

      Hej! Ja, ev. behövs mindre grönkål om den är färsk.

    2. Jag brukar mixa den men inte förvälla... skriver:

      Brukar hippa över o förvälla, tycker inte den släpper vätska

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *