Grönkålspaj
En härlig grönkålspaj med Västerbottenost.
Portioner/mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 3 deciliter ljust siktat dinkel- eller vetemjöl
- 100 gram smör
- 2–3 matskedar kallt vatten
- 500 gram fryst grönkål
- 2,5 deciliter matlagningsgrädde
- 3 st ägg
- 2 deciliter Västerbottensost (riven)
- 1 tesked salt
- 2 kryddmått svartpeppar (nymald)
- 1 kryddmått muskot (riven)
Gör så här
-
1
Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylskåp minst 30 min.
-
2
Tina grönkålen. Sätt ugnen på 225°.
-
3
Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.
-
4
Vispa samman grönkål, grädde, ägg, 1 dl ost, salt, peppar och muskot.
-
5
Fyll pajskalet och strö över resterande ost och grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Halloj…
Fryst eller färsk grönkål fungerar ? Förvälla innan såklart.
Ha de
Hej! Ja, ev. behövs mindre grönkål om den är färsk.
Brukar hippa över o förvälla, tycker inte den släpper vätska