Inlagd sill

Här får du ett klassisk recept på inlagd sill. I detta recept har vi lite mindre socker. I de flesta recept brukar det vara ca 4 dl socker.
Portioner/mängd: 2 st ganska stora burkar
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 2 st paket inläggningssill (420 gram styck)
- 1 st liten morot och/eller 10-20 cm purjolök
- 1 st liten rödlök
- 1 dl ättikssprit (12 %)
- 3 dl vatten
- 2,5-3,5 dl socker
- ca 15 st kryddpepparkorn
- 6-10 st hela nejlikor
- 2-3 st lagerblad
Gör så här
-
1
Skiva moroten och/eller purjolöken. Dela löken på mitten och skiva den.
-
2
Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar.
-
3
Blanda vatten, ättikssprit, socker, kryddpeppar, nejlika, och lagerblad. Koka upp och låt sedan svalna till kylskåpskallt.
-
4
Varva sillen med rödlök, morot och/eller purjolök och häll på lagen. Låt sillen stå och dra i 1-2 dygn.
Good