Inlagd sill

Inlagd sill

Här får du ett klassisk recept på inlagd sill. I detta recept har vi lite mindre socker. I de flesta recept brukar det vara ca 4 dl socker.

Portioner/mängd: 2 st ganska stora burkar
Tillagningstid: 20min

Ingredienser

  • 2 st paket inläggningssill (420 gram styck)
  • 1 st liten morot och/eller 10-20 cm purjolök
  • 1 st liten rödlök
  • 1 dl ättikssprit (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 2,5-3,5 dl socker
  • ca 15 st kryddpepparkorn
  • 6-10 st hela nejlikor
  • 2-3 st lagerblad

Gör så här

  • 1

    Skiva moroten och/eller purjolöken. Dela löken på mitten och skiva den.

  • 2

    Skölj sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i bitar.

  • 3

    Blanda vatten, ättikssprit, socker, kryddpeppar, nejlika, och lagerblad. Koka upp och låt sedan svalna till kylskåpskallt.

  • 4

    Varva sillen med rödlök, morot och/eller purjolök och häll på lagen. Låt sillen stå och dra i 1-2 dygn.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *