Saffranspannkaka
Saffranspannkakan är en klassiker på julen! Servera saffranspannkakan med grädde och hjortronmylta (alternativt salmbärssylt eller blåbärssylt).
Portioner/mängd: ca 10 bitar
Ingredienser
- 1,5 deciliter mandel
- 1 gram saffran
- Ca 1 kilo risgrynsgröt
- 4 st ägg
- 2 deciliter vispgrädde
- 2 deciliter vispgrädde (till servering)
- hjortronmylta eller annan sylt
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175°. Smöra en form.
-
2
Flaga mandeln på längden.
-
3
Stöt saffran i en mortel.
-
4
Blanda i ägg, socker, grädde och saffran i risgrynsgröten. Häll i formen.
-
5
Strö över mandeln. Baka i ugn ca 30 minuter, tills saffranspannkakan fått fin färg.
-
6
Vispa grädden lätt.
Servera saffranspannkakan med grädden och hjortronmylta.