Frittata med grönkål
Frittata påminner om en spansk tortilla. Här med nyttig grönkål.
Portioner/mängd: Ca 8 bitar
Ingredienser
- 1 st medelstort grönkålsstånd (eller ca 200 gram fryst grönkål)
- ½ purjolök
- 2 matskedar Svenskt smör
- salt och svartpeppar
- 5 st ägg
- 1 ½ mellangrädde
- 1 deciliter riven lagrad ost
Gör så här
-
1
Ta bort bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Låt bladen rinna av och hacka dem grovt. (Alternativt tina den frysta grönkålen).
-
2
Hacka purjolöken. Fräs grönkål och purjolök i smör i en stor stekpanna. Smaka av med salt och peppar.
-
3
Vispa samman ägg, grädde och ost och häll smeten i pannan. Grädda på svag värme tills smeten stelnar. Lyft eller stick på några ställen i den så att lös smet kan rinna ner och stelna. Vänd frittatan med hjälp av ett lock när undersidan fått fin färg och grädda andra sidan.
-
4
Skär portionsbitar och servera med skinkskivor och en tomatsallad.