Lökgratäng
En gyllene lökgratäng med saffran passar bra bland julmaten.
Portioner/mängd: 4 portioner
Ingredienser
- 300 gram gul lök
- 500 gram potatis
- 1 tesked Dansukker Farinsocker
- 1 tesked smör
- 0,5 tesked salt
- 2 kryddmått vitpeppar
- 2 deciliter Crème Fraiche
- 3 deciliter grädde
- 0,5 gram saffran
Gör så här
-
1
Strimla eller skiva lök och potatis.
-
2
Stek löken lätt tillsammans med farinsockret.
-
3
Varva lök och potatis tillsammans med salt och peppar i en smord eldfast form.
-
4
Vispa samman creme fraiche, grädde och saffran och häll över potatis- lökblandningen.
-
5
Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 35 minuter. Servera till kallskuret kött t ex julskinka eller till köttbullar och korv.