Ägghalvor med löjromsfraiche
Ägghalvor fungerar alltid på julbordet! Här är en härlig variant med löjrom och Créme Fraiche.
Portioner/mängd: 4 portioner
Tillagningstid: 10min
Ingredienser
- 4 st hårdkokta ägg
- 2 matskedar Créme Fraiche
- 2 matskedar löjrom
- ½ rödlök (finhackad)
- svartpeppar (nymald)
- dillvippor
Gör så här
-
1
Skala och dela äggen på hälften. Gröp ur gulan och blanda med creme fraiche, löjrom och rödlök.
-
2
Fyll ägghalvorna med blandningen och strö över nymalen peppar, dekorera med dill och lite hackad lök.
Fråga: har ni verkligen blandat löken med övriga ingredienser? Ser ut som att det bara ligger hackad lök ovanpå.
Det är ett recept från Norrmejerier men ja, det mesta av löken ska vara iblandad. Lite sparat till att ha ovanpå.
Hur fan kan det ta 1.5 timmar???
Haha, det kan man fråga sig! Nu har vi uppdaterat till 10 min!