Saffransbullar (lussebullar) med vaniljfyllning

Saffransbullar (lussebullar) med vaniljfyllning

Det här kan vara det ultimata receptet på fyllda lussesnurror! Det går bra att utgå från recept utan fördeg också. Ett tips är att dela degen i två och göra hälften vanliga lussebullar och hälften vaniljfyllda lussebullar. Halvera i så fall mängden fyllning nedan. Marsanpulver gör att fyllningen håller ihop bättre och inte rinner ut.

 

Portioner/mängd: 30-40 st (beroende på storlek)
Förberedelsetid: 8h 0min
Tillagningstid: 2h 15min

Ingredienser

  • 250 gram smör (rumsvarmt)
  • 1,5-2 dl strösocker
  • 4 msk vaniljsocker
  • ca 2 tsk vaniljpulver
  • 6 msk marsanpulver
  • pärlsocker eller strösocker att strö över eller doppa bullarna i

Gör så här

  • 1

    Gör degen enligt receptet med fördeg eller enligt det vanliga receptet. Det blir ganska mycket deg så tipset är att dela degen i två delar för att få plats med utkavling. Alternativt gör hälften vanliga lussebullar och hälften fyllda saffransbullar. Glöm inte att halvera mängden fyllning i så fall.

  • 2

    Rör ihop rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker, vaniljpulver och marsanpulver.

  • 3

    Kavla ut degen till en rektangel ca 60 bred och 30 cm djup. Bred ut fyllningen på degen. Vik dubbelt på längden så att degen blir ca 30×30 cm och kavla igen försiktigt.

    Utkavlad saffransdeg med vaniljfyllning

    Utkavlad saffransdeg med vaniljfyllning

  • 4

    Skär i remsor med pizzaskärare eller kniv och gör snurror. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa enligt degreceptet.

  • 5

    Grädda i 225 grader över- och undervärme i ca 7-8 min. Pensla med ett ägg uppvispat med 2 msk vatten och en liten nypa salt och strö över pärlsocker. Alternativt pensla med smör och doppa i strösocker.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

E-postadressen publiceras inte.

Simple Feast