Mozartkulor

Mozartkulorna är så goda att de för många blivit ett måste bland julgodiset. Här är ett recept med en skvätt konjak i (kan uteslutas), som gör dessa kulor extra lyxiga.
Portioner/mängd: Ca 25 kulor
Ingredienser
- 400 gram mandelmassa
- 250 gram nougat
- 2 matskedar cognac (eller annan sprit som t.ex. rom eller cointreau)
- 200 gram mörk choklad
Gör så här
-
1
Skär nougaten i 25 små kuber. Rulla kuberna till jämna bollar.
-
2
Riv mandelmassan och blanda den med cognacen.
-
3
Gör 25 platta bitar av mandelmassan. Lägg en boll nougat på varje platta och forma till runda bollar.
-
4
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
-
5
Doppa bollarna i chokladen med hjälp av två gafflar. Lägg kulorna på bakplåtspapper och låt stelna.