Kokostoppar med saffran

Kokostoppar med saffran

Fantastiskt goda kokostoppar med smak av saffran och apelsin! Välj om du vill doppa dem i ljus eller mörk choklad. Tänk på att gräddningstiden i ugnen beror på hur stora toppar du gör.

Portioner/mängd: 15-20 kokostoppar
Tillagningstid: 1h 0min

Ingredienser

  • 60 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 2 st ägg
  • 0,75-1 dl socker
  • 200 g riven kokos
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 st apelsin (rivet skal och 2-3 msk saft)
  • 150-200 g mörk eller ljus choklad
  • Ev. 1 msk Cointreau

Gör så här

  • 1

    Smält smöret och tillsätt saffran (ev. mortlat med 0,5 tsk socker).

  • 2

    Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, riven kokos och apelsinskal samt apelsinsaft i en bunke. Låt smeten svälla i 20-30 minuter.
    Smet till kokostoppar med saffran

  • 3

    Forma till toppar med händerna och placera på bakplåtspapper.

    Kokostoppar med saffran formade

  • 4

    Grädda mitt i ugnen på 165-175˚C i ca 12-16 minuter beroende på storlek. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

  • 5

    Smält chokladen försiktigt på låg värme i tjockbottnad kastrull alternativt i varmt vattenbad. Låt chokladen svalna något så att den tjocknar lite. Doppa kokostopparna och låt svalna. Doppa igen om du vill ha ett tjockare lager med choklad.

    Kokostoppar med saffran och apelsin

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stor & Liten