Kokostoppar med saffran

Fantastiskt goda kokostoppar med smak av saffran och apelsin! Välj om du vill doppa dem i ljus eller mörk choklad. Tänk på att gräddningstiden i ugnen beror på hur stora toppar du gör.
Ingredienser
- 60 g smör
- 0,5 g saffran
- 2 st ägg
- 0,75-1 dl socker
- 200 g riven kokos
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 1 st apelsin (rivet skal och 2-3 msk saft)
- 150-200 g mörk eller ljus choklad
- Ev. 1 msk Cointreau
Gör så här
-
1
Smält smöret och tillsätt saffran (ev. mortlat med 0,5 tsk socker).
-
2
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, riven kokos och apelsinskal samt apelsinsaft i en bunke. Låt smeten svälla i 20-30 minuter.
-
3
Forma till toppar med händerna och placera på bakplåtspapper.
-
4
Grädda mitt i ugnen på 165-175˚C i ca 12-16 minuter beroende på storlek. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
-
5
Smält chokladen försiktigt på låg värme i tjockbottnad kastrull alternativt i varmt vattenbad. Låt chokladen svalna något så att den tjocknar lite. Doppa kokostopparna och låt svalna. Doppa igen om du vill ha ett tjockare lager med choklad.