Nougatcrisp
Ett mycket uppskattat krispigt julgodis som går åt som smör!
Ingredienser
- 100 gram smör
- 4 deciliter Corn Flakes (krossad)
- 1 deciliter valnötter (hackade)
- 1 matsked vetemjöl
- 1,5 tesked bakpulver
- 1 deciliter ljust muscovadoråsocker
- 1 tesked vaniljsocker
- 2 matskedar ljus sirap
- 150 gram Odense nougat
Gör så här
-
1
Blanda cornflakes, valnötter, vetemjöl, bakpulver, muscovadoråsocker och vaniljsocker i en skål.
-
2
Smält matfettet och tillsätt detta samt sirapen och blanda väl.
-
3
Tryck ut massan i en form 20 x 30 cm. Grädda nougatcrispen mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter.
-
4
Hyvla kylskåpskall nougat över kakan medan den är varm. Låt svalna i kyl. Skärs i rutor.