Nougatcrisp

Nougatcrisp

Ett mycket uppskattat krispigt julgodis som går åt som smör!

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 4 deciliter Corn Flakes (krossad)
  • 1 deciliter valnötter (hackade)
  • 1 matsked vetemjöl
  • 1,5 tesked bakpulver
  • 1 deciliter ljust muscovadoråsocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2 matskedar ljus sirap
  • 150 gram Odense nougat

Gör så här

  • 1

    Blanda cornflakes, valnötter, vetemjöl, bakpulver, muscovadoråsocker och vaniljsocker i en skål.

  • 2

    Smält matfettet och tillsätt detta samt sirapen och blanda väl.

  • 3

    Tryck ut massan i en form 20 x 30 cm. Grädda nougatcrispen mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter.

  • 4

    Hyvla kylskåpskall nougat över kakan medan den är varm. Låt svalna i kyl. Skärs i rutor.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *