Lingonfudge

Fudge med en härlig smakbrytning av lingon!
Portioner/mängd: Ca 30 stycken
Ingredienser
- 2 deciliter mjölk
- 0,5 deciliter vispgrädde
- 3,5 deciliter strösocker
- 0,5 deciliter kakao
- 25 gram Norrmejerier Smör
- 0,5 matsked vaniljsocker
- 0,5 deciliter tinade lingon
Gör så här
-
1
Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull.
-
2
Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar).
-
3
Dra kastrullen från värmen och rör i Norrmejerier Smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig.
-
4
Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.
Tips
Tänk på att röra fudgen en stund med smöret, den kan skära sig annars.