Pepparkakskolor
Pepparkakssmak på kolorna!
Portioner/mängd: Ca 30 stycken
Ingredienser
- 0,5 deciliter ljus sirap
- 1 deciliter strösocker
- 2 deciliter vispgrädde
- 50 gram Norrmejerier Smör
- 2 teskedar pepparkakskrydda
Gör så här
-
1
Mät upp alla ingredienser förutom pepparkakskryddorna i en kastrull.
-
2
Låt koka ihop sakta till en tjock konsistens. Rör om med en träslev och håll uppsikt så att kolan inte bränns eller kokar över. Koka tills termometern visar 120°, eller gör ett kulprov; häll 1 tsk kolasmet i ett glas med vatten. När kolan går att forma till en kula är den klar.
-
3
Låt smeten svalna något och rör sedan i pepparkakskryddorna.
-
4
Placera ut knäckformar på en bricka och skeda upp kolan och låt stelna. Förvara svalt.
Tips
Smörj gärna brickan med lite smör så att formarna inte välter.