Mjuk pepparkaka i långpanna
Mjuk pepparkaka i långpanna passar perfekt när man ska bjuda många på julfika!
Portioner/mängd: Ca 40 bitar
Ingredienser
- 4 st ägg
- 8 deciliter Dansukker Farinsocker
- 6 deciliter filmjölk
- 1 matsked ingefära
- 1,5 matsked kardemumma
- 2 teskedar nejlikor
- 1,5 matsked kanel
- 12 deciliter vetemjöl
- 1 matsked bikarbonat
- 200 gram smör (smält)
- 2 deciliter lingonsylt eller frysta lingon
- 400 gram Philadelphia Cheese naturell
- 4 deciliter Dansukker Florsocker
- 2 matskedar vaniljsocker
- frysta lingon
Gör så här
-
1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölken.
-
2
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
-
3
Rör i smöret och lingonsylten.
-
4
Häll upp smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 25 minuter.
-
5
Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.
-
6
Till topping
1. Blanda samman ost, flor- och vaniljsocker och bre över kakan.
2. Strö på lingon och skär kakan i rutor.
Gött