Mjuk pepparkaka i långpanna

Mjuk pepparkaka i långpanna

Mjuk pepparkaka i långpanna passar perfekt när man ska bjuda många på julfika!

Portioner/mängd: Ca 40 bitar

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 8 deciliter Dansukker Farinsocker
  • 6 deciliter filmjölk
  • 1 matsked ingefära
  • 1,5 matsked kardemumma
  • 2 teskedar nejlikor
  • 1,5 matsked kanel
  • 12 deciliter vetemjöl
  • 1 matsked bikarbonat
  • 200 gram smör (smält)
  • 2 deciliter lingonsylt eller frysta lingon
  • 400 gram Philadelphia Cheese naturell
  • 4 deciliter Dansukker Florsocker
  • 2 matskedar vaniljsocker
  • frysta lingon

Gör så här

  • 1

    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölken.

  • 2

    Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

  • 3

    Rör i smöret och lingonsylten.

  • 4

    Häll upp smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 25 minuter.

  • 5

    Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.

  • 6

    Till topping

    1. Blanda samman ost, flor- och vaniljsocker och bre över kakan.

    2. Strö på lingon och skär kakan i rutor.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

1 Kommentarer

  1. Millan skriver:

    Gött

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tomtebrevet