Kokosrullad tryffel
Tryffel rullad i rostad kokos!
Portioner/mängd: Ca 40 stycken
Ingredienser
- 1,5 deciliter vispgrädde
- 100 gram Norrmejerier Smör
- 300 gram mörk choklad
- 2 matskedar florsocker
- 2 matskedar cointreau eller rom (eventuellt)
- 1 st skal av apelsin (finrivet)
- 1 deciliter kokos
Gör så här
-
1
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att Norrmejerier Smöret smälter. Ta kastrullen från värmen.
-
2
Bryt chokladen i bitar. Rör ner den i grädden så att den smälter.
-
3
Tillsätt florsocker. Blanda eventuellt i likör och finrivet apelsinskal.
-
4
Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 timme.
-
5
Rosta kokos tills den får fin färg i en torr stekpanna.
-
6
Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 timme.
-
7
Rulla tryffeln i rostad kokos. Förvara svalt.