Kokosrullad tryffel

Kokosrullad tryffel

Tryffel rullad i rostad kokos!

Portioner/mängd: Ca 40 stycken

Ingredienser

  • 1,5 deciliter vispgrädde
  • 100 gram Norrmejerier Smör
  • 300 gram mörk choklad
  • 2 matskedar florsocker
  • 2 matskedar cointreau eller rom (eventuellt)
  • 1 st skal av apelsin (finrivet)
  • 1 deciliter kokos

Gör så här

  • 1

    Koka upp grädde och smör i en kastrull. Rör under tiden så att Norrmejerier Smöret smälter. Ta kastrullen från värmen.

  • 2

    Bryt chokladen i bitar. Rör ner den i grädden så att den smälter.

  • 3

    Tillsätt florsocker. Blanda eventuellt i likör och finrivet apelsinskal.

  • 4

    Låt chokladsmeten stelna i kylen ca 1 timme.

  • 5

    Rosta kokos tills den får fin färg i en torr stekpanna.

  • 6

    Forma tryffeln till runda kulor med ett kuljärn eller med en tesked. Låt dem stelna helt i kylen ca 1 timme.

  • 7

    Rulla tryffeln i rostad kokos. Förvara svalt.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *