Knäckiga flarn med apelsinsmak
Knäckiga flarn passar utmärkt på julen!
Portioner/mängd: Ca 20 stycken
Ingredienser
- 100 gram sötmandel
- 1 deciliter vispgrädde
- 1 deciliter strösocker
- 50 gram Svenskt smör
- 1 deciliter vetemjöl
- 3 matskedar hackade och syltade apelsinskal
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 150º. Skålla, skala och finhacka mandeln.
-
2
Blanda grädde, socker och smör i en kastrull. Låt det sjuda några minuter. Ta kastrullen från värmen.
-
3
Tillsätt mjöl, mandel och apelsinskal. Bred ut smeten glest på bakplåtspapper eller smord plåt. Beräkna ca 1 tsk smet till varje kaka. Använd en fuktad stekspade så går det lätt att bre ut smeten.
-
4
Grädda i ca 15 min eller tills kakorna fått fin färg. Låt kakorna svalna något. Lossa dem med hjälp av en kniv.