Hasselnötsfudge
En klassisk engelsk fudge med goda nötter.
Portioner/mängd: Ca 25 bitar
Ingredienser
- 2,5 deciliter mjölk
- 4 deciliter strösocker
- 1 deciliter kakao
- 1 kryddmått salt
- 50 gram Svenskt smör (rumstempererat)
- 1 deciliter hasselnötter (hackade)
Gör så här
-
1
Koka mjölk, socker, kakao och salt 25 min i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då så att den inte bränns vid.
-
2
Klä en form ca 12x12cm med bakplåtspapper.
-
3
Rör ner smöret i fudgesmeten och häll den direkt i formen.
-
4
Strö över hackade hasselnötter och tryck ner dem lite i fudgen. Låt stelna och bryt i bitar.
Hej, vi gjorde enligt receptet då vi skulle göra hasselnötsfudge , men det blev bara soppa av allt.
Ska man frysa den ?
Eller är receptet fel? För mycket mjölk?
Ser fram emot ett svar.
Vänligen Veronika
Lite osäker på vad som kan ha hänt där. Det gäller att koka tills det tjocknat, minst 25 min. antar jag. Det är samma recept som här: https://www.norrmejerier.se/goda-recept/hasselnotsfudge
Jag tror helt enkelt att det ska vara kondenserad mjölk och inte vanlig mjölk.
Och vi lät den koka i 45 min. Hände ingenting. Två andra personer i vårt sällskaps krets har även gjort receptet och fått soppa som vi. ( dvs ej stelnat). Har du själv provat receptet?
Vänligen Veronika
Tack för info! Det var alltför längesen vi provade detta recept, men det kan vara värt att kolla med Norrmejerier också.