Hasselnötsfudge

Hasselnötsfudge

En klassisk engelsk fudge med goda nötter.

Portioner/mängd: Ca 25 bitar

Ingredienser

  • 2,5 deciliter mjölk
  • 4 deciliter strösocker
  • 1 deciliter kakao
  • 1 kryddmått salt
  • 50 gram Svenskt smör (rumstempererat)
  • 1 deciliter hasselnötter (hackade)

Gör så här

  • 1

    Koka mjölk, socker, kakao och salt 25 min i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då så att den inte bränns vid.

  • 2

    Klä en form ca 12x12cm med bakplåtspapper.

  • 3

    Rör ner smöret i fudgesmeten och häll den direkt i formen.

  • 4

    Strö över hackade hasselnötter och tryck ner dem lite i fudgen. Låt stelna och bryt i bitar.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

4 Kommentarer

  1. Veronika skriver:

    Hej, vi gjorde enligt receptet då vi skulle göra hasselnötsfudge , men det blev bara soppa av allt.
    Ska man frysa den ?
    Eller är receptet fel? För mycket mjölk?

    Ser fram emot ett svar.

    Vänligen Veronika

    1. jultomten skriver:

      Lite osäker på vad som kan ha hänt där. Det gäller att koka tills det tjocknat, minst 25 min. antar jag. Det är samma recept som här: https://www.norrmejerier.se/goda-recept/hasselnotsfudge

    2. Veronika skriver:

      Jag tror helt enkelt att det ska vara kondenserad mjölk och inte vanlig mjölk.
      Och vi lät den koka i 45 min. Hände ingenting. Två andra personer i vårt sällskaps krets har även gjort receptet och fått soppa som vi. ( dvs ej stelnat). Har du själv provat receptet?
      Vänligen Veronika

    3. jultomten skriver:

      Tack för info! Det var alltför längesen vi provade detta recept, men det kan vara värt att kolla med Norrmejerier också.

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tomtebrevet