Gammeldags pepparkaka

Gammeldags pepparkaka

Klassisk mjuk pepparkaka. Servera med fördel den skivade pepparkakan med vispad grädde och lingonsylt.

Portioner/mängd: 1 kaka

Ingredienser

  • 100 gram Svenskt smör
  • 2,5 deciliter brun farin
  • 2 st ägg
  • 1,5 deciliter gräddfil
  • 1,5 deciliter fast lingonsylt
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 1,5 tesked kanel
  • 1 tesked kryddnejlikor
  • 1 tesked ingefära
  • 1 tesked kardemumma
  • 1 tesked bikarbonat (eller 2 teskedar bakpulver)

Gör så här

  • 1

    Rör smör och farinsocker poröst.

  • 2

    Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt.

  • 3

    Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat.

  • 4

    Rör ner blandningen i smeten.

  • 5

    Häll den i en smord och bröad, avlång bakform, 1 ½ l.

  • 6

    Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC, 50 – 60 min.

  • 7

    Stjälp upp kakan på galler. Låt den kallna övertäckt.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

2 Kommentarer

  1. Ida skriver:

    Det står inte hur mycket brun farinsocker det ska va i mjuka sockerkakan

    1. jultomten skriver:

      Tack för att du uppmärksammade det Ida! Nu är det korrigerat. 2,5 deciliter ska det vara.

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tomtebrevet