Chokladtryffel med rostad kanelmandel
Tryffel med smak av kanel och mandel!
Portioner/mängd: Ca 35 tryfflar
Ingredienser
- 1,5 deciliter vispgrädde
- 300 gram mörk choklad
- 0,75 deciliter florsocker
- 25 gram Svenskt smör (rumstempererat)
- 1 deciliter sötmandel
- 1 matsked Svenskt smör
- 1 matsked rårörsocker
- 1 tesked kanel (malen)
- 1 deciliter florsocker
Gör så här
-
1
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Tillsätt florsocker. Rör tills chokladen smält. Lägg i smöret och rör lite så att smeten blir blank och jämn. Låt tryffeln svalna i kyl i minst 4 timmar.
-
2
Forma tryffelsmeten till små bollar. Rulla bollarna i florsocker.
-
3
Skålla och skala mandeln. Stek den i smör tills den får lite färg, strö över socker och kanel. Lägg mandeln på en tallrik så att de inte klibbar ihop. Tryck i en mandel i varje tryffel.
Tips
Tryffeln kan även rullas i kokos eller kakao.