Valnötsbröd

Valnötsbröd

Valnötsbröd passar bra till jul.

Portioner/mängd: 3 bröd

Ingredienser

  • 7,5 deciliter vatten
  • 0,25 deciliter olja
  • 50 gram jäst
  • 2 matskedar Dansukker Brödsirap
  • 0,5 matsked grovt salt
  • 100 gram valnötskärnor
  • 6 deciliter rågsikt
  • Ca 12 deciliter vetemjöl

Gör så här

  • 1

    Värm vattnet och oljan till 37°. Smula ner jästen och rör tills den löser sig.

  • 2

    Blanda i sirapen, saltet och de hackade valnötskärnorna.

  • 3

    Arbeta in mjölet så mycket att degen släpper från bunken.

  • 4

    Låt jäsa i cirka 40 minuter.

  • 5

    Knåda degen och dela den i tre bitar, som var och en formas till ett runt bröd.

  • 6

    Lägg bröden på en smord plåt och skåra dem ovanpå. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

  • 7

    Grädda valnötsbröden på nedersta falsen i 30-40 minuter tills de är gyllenbruna.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *