Snabbakad jullimpa

Snabbakad jullimpa

En snabbakad variant av julbröd!

Portioner/mängd: 1 limpa

Ingredienser

  • 6–7 deciliter rågsikt
  • 1 tesked salt
  • 1 matsked pomerans (mald)
  • 1,5 tesked fänkål (mald)
  • 2 teskedar bakpulver
  • 1 tesked bikarbonat
  • 3 deciliter gräddfil
  • 1,5 deciliter mörk sirap

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 175º. Blanda rågsikt, salt, kryddor, bakpulver och bikarbonat i en bunke.

  • 2

    Rör i gräddfil och sirap.

  • 3

    Bred ut smeten i en smord, avlång bakform, 1,5 liter. Jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timmar.

  • 4

    Låt limpan svalna på galler under bakduk.

Recept skapat av:

Tyckte du om det här receptet? Sätt gärna betyg och kommentera!

1 Kommentarer

  1. Dan skriver:

    Enkel att göra och uppskattad av både vuxna och barn

Posta en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tomtebrevet