Snabbakad jullimpa
En snabbakad variant av julbröd!
Portioner/mängd: 1 limpa
Ingredienser
- 6–7 deciliter rågsikt
- 1 tesked salt
- 1 matsked pomerans (mald)
- 1,5 tesked fänkål (mald)
- 2 teskedar bakpulver
- 1 tesked bikarbonat
- 3 deciliter gräddfil
- 1,5 deciliter mörk sirap
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175º. Blanda rågsikt, salt, kryddor, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
-
2
Rör i gräddfil och sirap.
-
3
Bred ut smeten i en smord, avlång bakform, 1,5 liter. Jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timmar.
-
4
Låt limpan svalna på galler under bakduk.
Enkel att göra och uppskattad av både vuxna och barn