Små kolatarteletter
Möra små pajformar fyllda med den läckraste kolakrämen. Passa på att göra många för alla går garanterat åt! Dekorera gärna med flisad mandel eller en gräddklick och ett hallon.
Portioner/mängd: 20 stycken
Ingredienser
- 3 deciliter vetemjöl
- 3 matskedar strösocker
- 100 gram Svenskt smör
- 1 st ägg
- 2 deciliter strösocker (till fyllning)
- 1 deciliter sirap (till fyllning)
- 2 deciliter vispgrädde (till fyllning)
- 100 gram Svenskt smör (till fyllning)
- 2 matskedar kakao (till fyllning)
- 2 teskedar vaniljsocker (till fyllning)
Gör så här
-
1
Blanda ingredienserna till degen för hand eller kör i matberedare.
-
2
Tryck ut degen i små metallformar och ställ dem sedan i frysen en stund så blir de extra möra vid gräddning.
-
3
Grädda pajformarna i 200° i 15 minuter och låt dem svalna.
-
4
Blanda alla ingredienserna till fyllningen utom vaniljsockret i en kastrull. Koka kolan på svag värme i 30-45 minuter. Gör ett kulprov.
-
5
Rör ned vaniljsockret.
-
6
Häll upp kola-smeten i de kalla små pajformarna. Servera så fort de svalnat eller ställ undan dem tills servering. Förvara svalt.
Hej! These sound delicious. When do the ingredients for the filling start in the list? Thank you!
Julia
Hej! Good question! They start at 2 dl strösocker. We’ve added (till fyllning) now!