Saffransbullar med kokos
En lite annorlunda och härlig kombination i form av saffransbullar och kokos.
Portioner/mängd: 40 bullar
Ingredienser
- 50 gram jäst (för söta degar)
- 100 gram smör
- 5 deciliter mjölk
- 1 deciliter strösocker
- 0,5 deciliter vit sirap
- 0,5 gram saffran
- 2 kryddmått salt
- 12–13 deciliter vetemjöl
- 100 gram smör
- 1,5 deciliter kokosflingor
- 1 deciliter ljust muscovadoråsocker
- 1 st ägg
- florsocker
- folie- eller pappersformar
Gör så här
-
1
Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig.
-
2
Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter.
-
3
Låt jäsa under duk i 20-30 minuter.
-
4
Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
-
5
Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg. Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats.
-
6
Grädda mitt i ugnen i 250° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Dofta över lite florsocker innan serveringen.