Mjuk morotspepparkaka
En mjuk pepparkaka gjord med härlig topping och valnötter.
Portioner/mängd: 1 stor kaka
Ingredienser
- 4 st ägg
- 3 deciliter strösocker
- 3 deciliter majsolja
- 5 deciliter vetemjöl
- 0,5 matsked pepparkakskryddor
- 1 tesked bikarbonat
- 2 teskedar bakpulver
- 0,5 tesked salt
- Ca 8 st morötter (fint rivna)
- 1,5 deciliter valnötter
- 1 deciliter Crème Fraiche
- 2 matskedar florsocker
- 300 gram färskost (t.ex. Philadelfia)
- 0,5 deciliter valnötter (hackade)
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form.
-
2
Vispa ägg och socker fluffigt. Häll i oljan och vispa ytterligare en liten stund.
-
3
Blanda alla torra ingredienser.
-
4
Vänd ner morötter och mjölblandningen.
-
5
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna något och stjälp upp den ur formen.
-
6
Blanda creme fraiche, florsocker och färskost. Bred toppingen över kakan och strö över hackade valnötter.