Kolakaka med valnötter
Den här fantastiska kolakakan avnjutes bäst i tunna skivor tillsammans med fruktsallad eller kaffe.
Portioner/mängd: 8–10 bitar
Ingredienser
- 2 st ägg
- 3 deciliter strösocker
- 200 gram Svenskt smör (smält)
- 2 teskedar vaniljsocker
- 1 deciliter kakao
- 2 deciliter vetemjöl
- 1 tesked bakpulver
- 100 gram valnötter
- 2 deciliter vispgrädde
- 2 deciliter strösocker
- 2 matskedar sirap
- 100 gram Svenskt smör
- 100 gram mörk blockchoklad
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med smör, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör till en jämn smet.
-
2
Smörj och bröa en kakform. Grädda kakan i 20minuter eller tills kakan precis stelnar.
-
3
Koka ihop vispgrädde, socker och sirap cirka 20 minuter. Gör sedan kulprov.
-
4
Rör ned smör och choklad och rör tills det smält.
-
5
Bred kolakrämen över kakan.Garnera med valnötter. Ställ svalt fram till servering.