Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping
Härliga muffins med kanel, lingon och topping!
Portioner/mängd: Ca 15 st
Ingredienser
- 200 gram Svenskt smör (rumstempererat)
- 2,5 deciliter strösocker
- 3 st ägg
- 1 deciliter vispgrädde
- 2 deciliter frysta lingon
- 3,5 deciliter vetemjöl
- 1 tesked bakpulver
- 1 tesked kanel (malen)
- 1 tesked vaniljsocker
- 2 deciliter matlagningsyoghurt
- 2 deciliter florsocker
- 1 matsked lingonsaft
- frysta lingon
Gör så här
-
1
Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i minst 3 timmar.
-
2
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget.
-
3
Rör ner grädde och lingon.
-
4
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
-
5
Fyll smeten till 3/4 i muffinsformar.
-
6
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna helt.
-
7
Blanda ihop matyoghurt, florsocker och lingonsaft till topping.
-
8
Bred eller spritsa den i ett jämnt lager på varje muffins. Garnera gärna med några lingon.