Julscones
Scones med hasselnötter, fikon, russin och aprikoser.
Ingredienser
- 1 deciliter hasselnötter (hackade)
- 1,5 deciliter torkade fikon (hackade)
- 1 deciliter russin
- 1 deciliter torkade aprikoser (hackade)
- 2,5 deciliter vetemjöl
- 2 deciliter rågmjöl
- 2 teskedar bakpulver
- 1 tesked salt
- 3 matskedar Dansukker Brödsirap
- 2 matskedar olja
- 2 deciliter mjölk
Gör så här
-
1
Blanda nötter, fikon, russin och aprikoser med de torra ingredienserna. Tillsätt sirap, olja och mjölk och arbeta samman till en deg.
-
2
Dela degen i två delar som formas till runda bullar cirka 15 centimeter i diameter.
-
3
Lägg bullarna på plåt med bakplåts-papper och skär ett kors genom bullarna. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 12 minuter. Låt svalna något innan de äts.